Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η ιστορία των πρώτων πρωταγωνιστών σε παιδικες ταινίες...

Για τους λάτρεις των παιδικών ταινιών που δεν αρκούνται μόνο στις ταινίες αλλά θέλουν να γνωρίσουν και την ιστορία των αγαπημένων τους ηρώων μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://maranask.roxer.com/page_1 όπου μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για την ιστορία των αγαπημένων σε όλους μας Looney Tunes... που ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές σε παιδικές ταινίες.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


KUNG FU PANDA(GR)
Ο Πο είναι ένα φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, λίγο αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα που έχει μονάχα ένα όνειρο: να γίνει δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου… Μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών συμπτώσεων, ο Πο βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και μυείται στον κόσμο του Κουνγκ Φου από τον γκουρού του είδους Σίφου στο πλευρό των Υπέροχων Πέντε.… Μάλιστα, ο Πο φαίνεται να είναι ο "Εκλεκτός", που θα πρέπει να αναμετρηθεί με το Απόλυτο Κακό, που δεν είναι άλλο από τη λευκή λεοπάρδαλη Τάι Λανγκ… Πλέον οι πολεμικές τέχνες αποκτούν άλλη διάσταση! Extra large!

Σκηνοθεσία:
ΤΖΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ

Σενάριο:
ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΑΙΜΠΕΛ, ΓΚΛΕΝ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Διάρκεια:
92 λεπτά

Είδος ταινίας:
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής:
ΗΠΑ
WALL-E(GR)-ΓΟΥΟΛΥ(ΜΕΤΑΓΛ)
Ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ένα αποφασιστικό ροµπότ, ζει για εκατοντάδες χρόνια πάνω στη Γη, µέσα στην απόλυτη µοναξιά, εκτελώντας πιστά το έργο για το οποίο σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους. Τακτοποιεί δηλαδή τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τον πλανήτη, όπως περιγράφεται από τα αρχικά του ονόµατός του: WALL-E = Waste Allocation Load Lifter Earth-Class - ΓΟΥΟΛ-Υ = Γενικός Οριστικός Υπεύθυνος Οχετού Λύτρωσης-Υδρόγειος. Μια µέρα όµως, ανακαλύπτει ένα νέο νόηµα στη ζωή, όταν συναντά την Εύα (EVE = Extra-terrestrial Vegetation Evaluator), η οποία επισκέπτεται τη Γη. Η Εύα συνειδητοποιεί ότι ο ΓΟΥΟΛ-Υ έχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το µέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστηµόπλοιο Axiom, για να ανακοινώσει το νέο στους ανθρώπους που περιµένουν να επιστρέψουν ασφαλείς στον πλανήτη τους. Ο ΓΟΥΟΛ-Υ ακολουθεί την Εύα µέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά µια απίστευτη και ταυτόχρονα κωµική περιπέτεια, 700 χρόνια µακριά από το σήµερα.

Σκηνοθεσία:
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ

Σενάριο:
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ, ΤΖΙΜ ΡΙΡΝΤΟΝ

Διάρκεια:
104 λεπτά

Είδος ταινίας:
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής:
ΗΠΑ
ΙΓΚΟΡ(ΜΕΤΑΓΛ)- IGOR(GR)
Η ταινία περιγράφει την ξεκαρδιστική ιστορία του Ίγκορ, του καμπούρη βοηθού ενός διαβολικού επιστήμονα. Το αφεντικό του Ίγκορ δημιουργεί εφευρέσεις που δεν είναι καθόλου φιλικές προς την ανθρωπότητα, όπως θανατηφόρες ακτίνες, μηχανήματα πρόκλησης σεισμών και ανθρωποφάγα φυτά. Ο Ίγκορ ονειρεύεται να γίνει κι ο ίδιος ένας διαβολικός επιστήμονας, ώστε με την εφεύρεσή του να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό των Σατανικών Επιστημόνων. Μικροί και μεγάλοι θα γελάσουν, αλλά και θα συγκινηθούν, με τις περιπέτειες του Ίγκορ, ενός από τους πιο ιδιαίτερους ήρωες κινουμένων σχεδίων.


Σκηνοθεσία:
ΑΝΤΟΝΙ ΛΕΟΝΤΙΣ


Σενάριο:
ΚΡΙΣ ΜΑΚΕΝΑ

Διάρκεια:
87 λεπτά


Είδος ταινίας:
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ


Χώρα παραγωγής:
ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ-FLY ME TO THE MOON (3D)
Στις 16 Ιουλίου του 1969, το διαστημικό πρόγραμμα της NASA πραγματοποιούσε την πρώτη προσγείωση ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, "Μπαζ" Άλντριν και Μάικλ Κόλινς ήταν οι ήρωες της ιστορικής αυτής αποστολής. Αυτό που δεν έγινε ποτέ γνωστό όμως, είναι πως στο ίδιο διαστημόπλοιο κατάφεραν να μπουν κρυφά τρεις θαρραλέες μύγες, που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας για πάντα. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στο διάστημα και θα επιστρέψουν στη γη μετά από πολύ γέλιο.Στις 16 Ιουλίου του 1969, το διαστημικό πρόγραμμα της NASA πραγματοποιούσε την πρώτη προσγείωση ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, "Μπαζ" Άλντριν και Μάικλ Κόλινς ήταν οι ήρωες της ιστορικής αυτής αποστολής. Αυτό που δεν έγινε ποτέ γνωστό όμως, είναι πως στο ίδιο διαστημόπλοιο κατάφεραν να μπουν κρυφά τρεις θαρραλέες μύγες, που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας για πάντα. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στο διάστημα και θα επιστρέψουν στη γη μετά από πολύ γέλιο.
Σκηνοθεσία:
ΜΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ

Σενάριο:
ΝΤΟΜΟΝΙΚ ΠΑΡΙΣ

Διάρκεια:
85 λεπτά

Είδος ταινίας:
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής:
ΒΕΛΓΙΟ